fbpx

Arhitektuurne projekt

Sel korral võtame vaatluse alla tüüplahendusest inspireeritud suvila kujunemise.

Finnlog on töötanud aastate jooksul välja rohkesti modifitseeritud tüüpprojekte, mida esitleme ka oma kodulehel. Püüame valikut aeg-ajalt uuendada ja täiendada, et tulevasel koduomanikul oleks oma soovide ja vajaduste määratlemiseks visuaalset materjali kasutada.

Meie uusimad lahendused on MAJA+ projektid ja ühest sellisest sai ka tellija inspiratsiooni oma suvila kujundamiseks.

Suvila planeeritakse rajada Läänemaale Noarootsi valda – oma karge mere ja puhta loodusega meelitab see kant peresid rajama metsade vahele või mõnda külla kodu või suvituspaika.

Eskiisprojekti eesmärk oli leida tellija vajadustele vastav välis- ja siselahendus. Selleks muutsime tüüplahenduse sisestruktuuri suurel määral ja viisime uue sisuga kooskõlla ka maja välisilme. Arhitektuurse lahenduse oluliseks piiranguks sai elektriühenduse puudumine kinnistul. See määras suuna: klient otsustas paigutada hoone katusele päikesepaneelid ja vajaduse saada päevavalgus igasse ruumi ka ilma valgusteid sisse lülitamata.

Hoone plaanilahenduses muutsime peaaegu kõike: trepi paigutasime hoopis hoone keskele ning elu-, magamis- ja saunaruumid selle ümber. Põhiidee sai selgeks juba esimeste eskiiside tegemise käigus, edasises suhtluses tegime mõningaid detailimuudatusi koostöös sisearhitektiga. Tema kaasamine planeerimisse eskiisprojekti järgus andis hea võimaluse vaadata küll pisikesed, ent vajalikud täiendused koos üle. Hoone välisilmele lisandus tellija soovil lõunapoolne katusega väliköök ning terrass, mis järgib mahult ja materjalikäsitluselt põhihoone vormi.

Hoone põhimahu seinad on planeeritud esimesel korrusel 164 mm liimpalgist. Esimese korruse sissepääs ja teise korruse välisseinad on puitsõrestikust konstruktsioonil.